26 Mayıs 2012 Cumartesi

İbrahim Saraçoğlu hemoroid bitkisel tedavi

Saraçoğlu hemoroid tedavi
İbrahim Saraçoğlu, hemoroid rahatsızlığı olanlar için bitkisel ve doğal dereotu kürü önerisinde bulunmaktadır.

 

Bitkisel hemoroid kürü

Sabah, öğle, akşam yemeklerinden 15 dakika kadar önce aç karnına olarak günde 3 defa 1 yemek kaşığı kadar taze dereotu çiğnenir. Üzerine birkaç yudum su içilir.

1 ay boyunca kesintisiz olarak uygulanması gerekir.

Hemoroid

hemoroid hastalığı
Hemoroid nedir? Anüs ve rektum ve rektum hastalıklarından biri olan hemoroid halk arasında basur olarak bilinmektedir. Hemoroid hastalığı, anüs içindeki hemoroidal toplardamarların zamanla anormal genişleyip kırmızı ve mor torbalar şeklinde dışarı sarkması, bazen aşınıp delinerek dışkılama sırasında sık sık, kanamalar yapması; bazen memelerin aniden pıhtı ile dolup şiddetli ağrı, ödem, iltihaplanma, yaralanma ve ağrı yapması durumudur.

 

Hemoroid Nedenleri

  • Kabızlık;
  • Kabızlık sebebi ile tuvalette uzun süre oturmak ve aşırı ıkınmak;
  • İçki, tahriş edici aşırı acılı gıda tüketimi;

25 Mayıs 2012 Cuma

Kabızlık Ameliyatla Tedavi Edilebilir mi?

Modern tetkikler ile birbirinden ayrılabilen kabızlık nedenlerinden birçoğu bugün ameliyat ile tedavi edilebilmektedir.

Modern yaşamın getirdiği olumsuzluklardan olan stres, hareketsizlik, düzensiz beslenme ve lifli besin tüketiminin azalması, toplumda kabızlık şikayetlerinin yaygınlaşmasına neden olmuştur. Kabızlık şikayetleri sinsice başlamakta, uzun yıllar sürmekte, önce ilaçlar ile kontrol edilebilir halde kalmakta ve sonra ilaçlara da direnç kazanmaktadır. Özellikle kadınların ve yaşlıların mağdur olduğu "kabızlık" günümüzde daha geniş bir grubu tehdit etmektedir.

Herhangi başka bir hastalığa bağlı olmadan ortaya çıkan kabızlık, yakın zamana kadar kişinin kaderi olarak değerlendirilmekte ve "kalın barsak tembelliği" adı altında gruplanmakta idi.